Vejrhøj

 

Vejrhøj er en utrolig spændende virksomhed, som har fascineret mig meget siden jeg første gang læste om denne og manden bag.

Stifteren hedder Janus og han startede firmaet i 2013. Idéen kom han faktisk på, idet Janus arbejde på sin kandidatafhandling, som omhandlede dansk design i USA. Janus undrede sig over, præcis det samme jeg selv gjorde da jeg startede Wooden World. ‘Hvorfor har Nordens kærlighed for træ, håndværk og minimalisme aldrig fundet vej til urenes verden’. Han skabte derfor sin første kollektion i 2013 – og så blev det ellers rigtig spændende.

I sommeren 2014 fik VEJRHØJ det danske designikon Bo Bonfils, der er kendt for sine klassiske Georg Jensen-ure, med om bord. Vejrhøj fik skabt et unikt design som var inspireret af havet og skabt af træ, til at gå op i en højere enhed. Vi faldt over mærket på hjemmesiden Kickstarter, som er en værktøj til unge iværksættere, til at skaffe kapital, til at udleve deres idé. Kun de gode idéer overlever – og de rigtig gode sætter dagsordenen. Ifølge os, var Vejrhøj nummer to og herfra startede samarbejdet mellem Wooden World og Vejrhøj.

Uret tog et år at få til verden. Heriblandt design af uret, bygge uret og teste kollektioner, så kvaliteten og essensen omkring uret var i top. Kollektionen hedder Nautic og bygger på idéen at kombinere træ og stål og herved få et maritimt og unikt design, uden at gå på kompromis, med deres kærlighed til nordisk designarv.

 

VEJRHØJ er opkaldt efter det bakkede istidslandskab ud til Sejerøbugten, hvor Janus voksede op.

 

Se kollektionen her!

 

Med venlig hilsen

Martin Krause

Wooden World

 

Skærmbillede 2016-03-11 kl. 15.11.26

Skærmbillede 2016-03-11 kl. 15.11.15
Skærmbillede 2016-03-11 kl. 15.10.51