Vores ansvar

Wooden World er baseret på tanken, om en grønnere verden og en bæredygtig miljøansvarlighed. En grønnere verden er et vidt begreb og kan derfor være svært at forholde sig til, for den enkelte forbruger. Hvad du må købe og hvad der skal genbruges og hvilke tvivl der ellers måtte opstå. Hvorfor er det overhovedet vigtigt?

Vi har alle sammen et ansvar, i at passe på den planet, vi lever og bor på. Generationer før os, har levet her og det vil mange flere, forhåbentlig, få lov til. Det er op til os, hvor mange. Os.. Det er vigtigt at understrege, det altid vil være en fælles opgave, at vi passer på miljøet. Ikke alle mennesker, beskæftiger sig, interesserer sig for emnet og det er vi klar over. I forlængelse af dét, føler vi at der hviler et samfundsansvar, på vores skuldre. Dét ansvar tager vi på os med glæde. Alene, kan vi måske ikke gøre bemærkelsesværdigt store forskelle – men hvis vi sammen finder nogle fælles værdier og en retning at gå i, kan vi komme langt. Dét tror vi på hos Wooden World!

Vi har derfor valgt, at hver gang der bliver købt et wooden watch her i vores shop, donerer vi et beløb, svarende til, hvad det forventes at plante et træ. Vi har valgt at arbejde sammen med danske Verdens Skove og støtte deres program, hvor de fokuserer på regnskoven i det sydlige Nicaragua. Hvis du er interesseret, kan du læse meget mere om dét ved at klikke her.

Stay green, stay positive

hvordan hjælper skove

Hvis bare der var fri Wi-Fi i alle verdens træer, havde vi nok ikke været så hurtige, til at fælde dem..

Hvorfor skal jeg bekymre mig?

Trods de mange fordele, en god miljøpolitik taler for, sidder der sikkert stadig en person eller flere, som ikke tænker videre over det. Måske de ikke kan se hvordan det kommer til at påvirke deres hverdag. Måske virker det uoverskueligt for de fleste, at sætte sig ind i emnet og engagere sig. Måske der bare er brug for et par vigtige banale eksempler. Med fokus på bevaring af regnskoven, kan du med rette, scrolle ned igennem denne liste:

  1. Mad gør dig glad

Det er nemt at glemme hvorhenne vores varer kommer fra, når vi er vant til at hente dem i vores yndlingssupermarked. Men faktisk er regnskoven stærkt repræsenteret, i vores daglige kost. Har du den mindste interesse i nogensinde at indtage bananer, citrusfrugter, peberfrugter, cashewnødder, peanuts, kaffe, te, cola, kakao, vanilje, sukker, krydderier eller bønner igen – har du stort incitament for at håbe på en positiv fremtid for regnskoven. Alle disse, stammer nemlig fra regnskoven og regnskoven sørger fra tid til anden, at disse består i fremtiden. Det er ikke sjældent at regnskoven, giver en hjælpende hånd, til det globale fødevarebehov, ved at huse nye sygdomsresistente afgrøder – og her er der kun blevet undersøgt en brøkdel af de planter, som findes i regnskoven..

  1. Frisk og frejdig

Kun omkring én procent af de tropiske træer, er blevet undersøgt for deres medicinske egenskaber og kunnen, til fordel for os mennesker. Med dét taget i betragtning, synes vi det er imponerende at en fjerdel af den vestlige medicin, som bruges i dag, oprindeligt kommer direkte fra regnskoven. En del af de sygdomme som regnskoven, har hjulpet os med, ved at give os nyttige kemikalier er blandt andre, betændelser, gigt, diabetes, muskelspændinger, malaria, hjertekarsygdomme, grøn stær og mange mange andre..

  1. Hold vandstanden i skakmat

Det er vigtigt, at vi på landsplan, altid holder fokus på at udlede så lidt CO2 som muligt. Når det så er sagt, er nedfældning af regnskoven en kæmpe magtfaktor, indenfor global opvarmning. For at give jer noget at forholde jer til, så forestil jer HELE danmarks årlige CO2 udslip. Gang det med 100. Resultatet er i samme størrelsesorden, som den mængde CO2, der udledes hvert år, ved at fælde regnskoven..

  1. Planeten ville være pænt kedelig uden dyr

Tusindvis af dyrearter har deres daglige levegang i regnskoven. Som følge af at deres hjem bliver nedlagt, vil der løbende forsvinde dyrearter. De fleste dyr kender du sikkert ikke engang. Måske gør du. Den Grinende Ugle, er et eksempel på et fantastisk dyr, som er uddød, blandt andet pga. nedfældning af regnskoven. Lidt mere kendt er jaguaren, som står overfor samme skæbne, hvis ikke planetens udryddelsesmønster(en udryddelse, som ikke er set siden dinosaurernes tid!), ændres drastisk..

  1. Højborg for mennesker

Regnskoven er uvurderlig for tusinder af mennesker. Især verdens svagest stillede mennesker, er afhængige af regnskoven, da de lever i og af dennes mange positive effekter. Her lever mange forskellige kulturer og tales flere forskellige sprog, regnskoven bliver brugt som apotek, supermarked, byggeplads og meget andet for disse mennesker.

  1. Regnskoven giver planeten kulør

Elsker du at rejse? Regnskoven er et fantastisk sted at tage hen! Her er både spændende dyr at holde øje med, rafting, klatring, rapelling og meget andet. Fede oplevelser at få med hjem i bagagen..

Rydningen af regnskoven skal stoppes i vores levetid – hvis ikke for din skyld, så for fremtidige generationer. Det handler om ansvarlighed.. vil du være med?