Historien
Ab Aeterno er et ungt og innovativt firma, som har deres base i Italien. Siden 2012 har de designet og produceret ure lavet af træ. Ideen udspringer fra en rejse til Australien. Her ville Marco Tommasoni gerne finde en måde, at kombinere en høj kvalitetsfremstillingsproces af ure, med naturens ynde og smukke ydmyghed. På denne måde blev idéen født og de første skridt imod det første ur, blev taget. Marco tog derefter del i the Reed Gift Fair, i Sydney – for at teste eksperter og offentlighedens entusiasme for idéen. Den positive feedback var overvældende. Her tog Marco beslutningen om at starte hans eventyr. Marco fortæller selv, at bæredygtighed, er et nøgleord som går igennem i virksomheden.

The changes which the wood is subjected by use become the reason of personalization of each product. Each watch will communicate the passage of time, as well as with its hands, even by changing its appearance: releasing its scent to absorb the scent of others, darkening or lightening depending of usage, it will be an “alive” object.

Navnet

Navnet, ab aeterno, har sin oprindelse fra det gamle italienske sprog – nemlig latin og betyder ’’from the past’’ – fra fortiden, på dansk. Deres ure er resultatet af en innovativ idé, hvor brugen af primære materialer, som har eksisteret siden begyndelsen af vores tid og dermed er ekstremt naturlige, er hovedidéen bag. Det latinske navn er udvalgt på baggrund af firmaets italienske rødder, som vidner om kreativt og flot design. Desuden er navnet et udtryk for den tid, stemning og alt det liv, er træ vil være vidne til og alle de ændringer dét vil udsættes for.

Logoet
Logoet forestiller en spiral, som repræsenterer træets inderste ringe, som symboliserer alderen af planten. Dette er valgt for at indikere og statuere et eksempel for den tid der passerer og som efterlader sine spor. Tid er ikke kun markeret ved de timer, man bruger sig selv fysisk, men også igennem følelser og vigtigheden af livets momenter, som er i konstant bevægelse – ja, nærmest som en evighedsspiral.

Designet
AB Aeternos ure, varierer meget i stil. Deres kollektioner tæller alt fra elegante og klassiske ure, til mere sporty og minimalistiske ure – der er altså et ur til alle lejligheder. Inspirationen kommer fra markedsanalyser og naturen. Naturen er ikke kun deres hovedleverandør af materialer, men også deres største inspirationskilde, hvad angår design og kreative idéer.